Alla är inte lika mycket värda

I dag har det verkligen varit fullt upp med jobb hela dagen och även en bit in på kvällen. Men jag klagar inte.

Men jag fick ändå lite tid att skriva innan läggdags. Det där med elitsatsning och tidig selektering är något som det skrivs mycket om just nu. Göteborgs-Posten har publicerat ett par läsvärda artiklar i ämnet.
Så dagens inlägg blir att länka till andra artiklar och bloggar.
De artiklar som jag länkar till handlar om IFK Göteborgs fotbollsakademi, om spelare som mår dåligt, blir utfrysta, förlorar självkänslan och om föräldrar och tränare som vittnar om en ungdomsverksamhet som inte lever efter sina egna riktlinjer – att alla är lika mycket värda.
http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2299924-ifk-foraldrar-vittnar-om-psykiskt-lidande
Den andra har rubriken ”Hur kan man veta vilka som blir proffs så tidigt?” Häckens tidigare lagkapten, Mohammed Ali Khan är upprörd efter GP:s granskning av IFK Göteborgs elitsatsning på unga.
Och så till sist ska ju också tränare få komma till tals. GP har pratat med ansvarig för IFK Göteborgs fotbollsakademi som får berätta om sin syn på verksamheten.
Nu råkar artiklarna handlar om IFK Göteborg men det är många idrottsklubbar som gör precis så här, i olika omfattning.
Avslutar med ett citat av en förälder som är klockren.
– Tränaren pratade öppet om sina ”golden eggs” inför laget. Det är mycket fokus på fysiken och min son, som var liten till växten, blev kallad ”tunnis” av tränaren. Det blev ett psykiskt lidande. Det känns som ett utstuderat mönster, de vill bli av med de spelare de inte tycker följer deras normer, då tröttar de ut dem tills de slutar självmant, säger en förälder.