Ännu en hockeypodd i Jönköping – med namnet 036hockey

Det har inte gått många dagar sedan hockeypodden #036hockey lanserades. Nu lanseras nästa hockeypodd i Jönköping med samma namn 036hockey. Förvirrat? Ja.

Förra veckan fick Jönköping sin första riktiga ishockeypodd. Den heter #036hockey och produceras av journaliststuderande på SVF.

Nu kommer Hallpressen ut med sin hockeypodd som även den har fått namnet 036hockey.
Hallpressen har sedan tidigare en fotbollspodd som de kallar 036fotboll och det är naturligt att de vill kalla sin hockeypodd för 036hockey.
Så nu har alltså Jönköping två hockeypoddar som båda heter 036hockey.

Frågan är vem som egentligen har snott av vem. Är det #036hockey med journaliststuderande från SVF eller Hallpressens 036hockey?

Och vem var egentligen först?
Ja, SVF var före med lanseringen men man kan argumentera för att Hallpressen med tanke på 036fotboll har haft idén till “036-konceptet” sedan tidigare. Man har förutom 036fotboll även haft 036Sport. Men någon ensamrätt till namnet 036hockey har ingen av dem. Eller?

Jag tror att Hallpressen anser sig ha rätt till namnet och därför bryr man sig egentligen inte om att det redan finns en podd som heter likadant.
Och självklart så måste personerna bakom SVF:s 036hockey-podd haft i tankarna att Hallpressen redan har poddar med “036”.

Hallpressen är dock före med att lägga upp podden på iTunes. Eller?

För här är det något som inte stämmer. Hallpressens första avsnitt är upplagt samma dag som SVF 036hockey lanserades 1 september 2016 men det är ett poddavsnitt som är producerad julen förra året inför annandagsbandyn. Jönköpings-Postens Magnus Sundvall pratar i avsnittet med tränarna för Jönköpings bandy Kent Henriksson och Mikael Färggren för något som Jönköpings-Posten då kallade för 036 Sport.

Jag tror att Hallpressen blev tagna på sängen och valt att göra en fuling. Kan det vara så enkelt att när SVF lanserade sin podd 1 september så var Hallpressen och Jönköpings-Posten snabba att ändra namn på sin befintliga podd 036 Sport till 036 hockey? Och laddade upp ett gammalt avsnitt?

Hur som helst så har Hallpressen  inte officiellt lanserat någon hockeypodd än men har en Facebooksida. Och man lagt upp den tänkta podden på iTunes.

Och man har kanske till och med har skaffat rättigheterna till namnet 036hockey? För så här står det på iTunes.

hallpressen_copyright

 

Poddkriget har börjat. Må bästa podd vinna.

(Jag lägger mina slantar på att Hallpressen kommer att vinna när det gäller namnet 036hockey. )

Hallpressens hockeypodd 036hockey hittar du här.