Dan Sylvebo lämnar Jönköpings-Posten

jönköpings-posten

JP:s politiske redaktör Dan Sylvebo lämnar tidningen efter sju år och blir regionchef på Svenskt Näringsliv.
Dan Sylvebo tar över efter Anna Gillek Dahlström som lämnade Svenskt Näringsliv i Jönköpings län för ett par veckor sedan för att börja på en annan tjänst på samma organisation i Västra Götaland.
— Det är ett jättebra jobb, en jättebra tjänst, och jag går verkligen till någonting. Jobbet handlar ju mycket om opinionsbildning och påverkansarbete och från den roll jag har nu som politisk redaktör är det ett naturligt steg i karriären, säger Dan Sylvebo till Jönköpings-Posten.
Och på frågan om han kommer att sakna journalistiken svarar han:
— Det kommer jag sannolikt att göra. Det jag lämnar är också ett jättebra jobb, men någon gång i livet måste man gå vidare. Man får ta de chanser som ges och det här var en chans som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till.

Dan Sylvebo börjar sin nya tjänst 1 augusti.