Det allvarliga är utfrysningen

  Jag skrev häromdagen om den sparkade JIK-målvakten Nicklas Sörling. Jag vill förtydliga ett par saker med anledning av att personer hört av sig till mig.

  Jag försvarar inte Nicklas Sörling och jag skriver inte för att jag anser att han borde ha fått vara kvar i Jönköpings IK. På den här nivån får man räkna med konkurrens och att en klubb ibland inte vill ha kvar en. Jag låter däremot honom komma till tals, men det är tydligt att det finns de i föreningen som inte vill det.

  Anledningen till varför jag skrev första inlägget var att JIK:s sportchef dementerade till Jnytt.se att det skulle finnas något samband mellan att Sörling sparkades och att Martin Jönsson var tillbaka efter sin sjukdomsperiod. Det var flera tidigare journalistkollegor som tyckte att det var ett sammanträffande och att allt troligen inte hade kommit fram.
  Jag ifrågasatte i min första bloggpost om det verkligen var så att det inte fanns något samband. Alltså en kommentar till en artikel på en nättidning.

  När jag sedan började nysta i det så kom det fram en annan bild. En bild av att det inte bara fanns ett samband utan att JIK, i detta fall herrlagets sportchef hade en utstuderad plan redan innan säsongen kom igång att frysa ut målvakten för att han själv skulle bryta sitt kontrakt.

  I min bloggpost får Sörling komma till tals. Innebär det att jag försvarar att han sparkades? Nej. Han kan ha gjort saker som föranlett en ”uppsägning” och det är i sig inget konstigt. Men mot bakgrund av ”planen” så får frågan en lite annan dimension.

  Men det är den utstuderade planen om utfrysning som jag tycker är allvarlig och graverande i detta fall. Det rimmar väldigt dåligt med en förening som har en grupp som arbetar med värdegrundsfrågor, ett arbete som jag vet föreningen tycker är viktig.

  Så bespara mig kommentarerna om att jag skulle försvara Sörling. Men kommentera gärna vad du tycker om mobbning och utfrysning.

   

  (Bilden | JIK står inför en tuff utmaning. )