Ello, ello är det någon där?

    Ello.co är det nytt socialt nätverk som har blivit rätt hajpat de sista dagarna. Det låter på en del som att Ello skulle vara en Facebook-dödare medan andra tror att det blir ytterligare ett nätverk som kommer att floppa. Jag tror faktiskt på det senare.

    Trots att jag är ytterst tveksam så har jag ändå valt att registrera mig. Just nu kan man endast göra det via invites, alltså att man får en  inbjudan av någon. Framöver kommer det säkert att släppas helt fritt.

    Så vad är Ello? Ja, kort kan man säga att det är ett socialt nätverk med minimalistiskt design och ingen reklam överhuvudtaget. Dessutom så kan du till skillnad från Facebook vara anonym användare. Spontant så tror jag inte att det kommer att bli någon succé. Visst det är många som registrerar sig men det är nog mest att det är nyhetens behag. Med tiden så kommer sajten inte alls att ha samma dragningskraft och det kommer att bli ”another ghost town”.
    Google+ till exempel som lanserades 2011 har i och för sig många användare och många som loggar in men har inte fått de genomslag som Facebook. Och anledningen är att folk vill vara där alla andra är. Och det är det som är själva grunden för att man ska lyckas, att alla andra är där. Och det är väl därför som att vi ändå står ut med all reklam på Facebook och företagets policy när det gäller data och användarinformation.
    Personligen så gillar jag Google+ men i och med att många jag känner inte är så aktiva där så blir det inte att jag är det heller.