Har du fått filer i fel format? Här har du lösningen

Har du fått en fil i fel format och behöver konvertera den till rätt format? Då har jag två tips till dig. Ett program och en oline-tjänst som båda gör ett bra jobb. Och gratis dessutom.

Själv har jag till exempel gamla windows media filer (.wmv) som jag inte kan titta på på min mac. Visst jag har program som klarar att visa filmer i wmv på min mac men jag föredrar att konvertera filmen till ett format som fungerar både på mac och pc.
Ett program som jag använder som jag tycker är bra är Adapter från Macroplant. Programmet kan konvertera bilder, ljudfiler och filer. Programmet är dessutom gratis. Du hittar det på här. Finns både för mac och pc. Macroplant har andra bra småprogram som kan vara värda att titta på.

Ibland kan man sitta vid en dator som inte har något konverteringsprogram installerat. Det finns en uppsjö av olika tjänster där man kan konvertera filer till olika format. Själv använder jag tjänsten Zamzar som fixar många filformat.

Det finns som sagt en uppsjö av program och onlinetjänster som gör jobbet och jag tipsat er om de två som jag själv använder mig av.