Hård kritik mot Jönköpings-Postens kulturjournalister

jönköpings-posten

Författaren och regissören Vladimir Oravsky riktar skarp kritik mot Jönköpings-Postens kulturredaktion som han anser går i koppel och som präglas av nepotism.

Vladimir Oravsky har publicerat en krönika i Tidningen Kultur under rubriken “Journalister som går i koppel” där han går till hårt angrepp mot Hallpressens kulturchef Anders Rydell och Jönköpings-Postens kulturredaktion och anklagar dem för korruption.

Kulturen på Jönköpings-Postens kultursida präglas av korruption, det vill säga missbruk av makt för privat vinning.

Oravsky skrev för Jönköpings-Posten för många år sedan men sedan uppstod enligt honom själv en spricka i relationen.

“Allt var frid och fröjd mellan oss ända tills det uppstod en spricka, som vidgades och vidgades ända tills vår ojämna vänskap sprack och omvandlades till dess motsats, och i stället för att vara hennes (Christina Hamrin) guldgosse blev jag persona non grata på Herenco. ”

Vladimir Oravsky spar inte på ammunitionen när han riktar skarp kritik mot Hallpressen och Jönköpings-Posten där han menar råder apartheidkultur på Jönköpings-Postens kulturredaktion.

Grunden till kritiken är enligt krönikan att Oravsky under de senaste månaderna skrivit och mejlat cirka tjugo artiklar till Jönköpings-Postens kulturredaktion utan att ha fått svar.

“Artiklarna blev aldrig publicerade i J-P, något som är OK, det som däremot var en smula irriterande, var att jag aldrig fick en endaste bokstav i retur. Som om mina artiklar inte ens var värda en refusering.”

Läs Vladimir Oravskys krönika på Tidningen Kultur. Journalister som går i koppel

Vladimir Oravsky är författare och regissör. Han är även krönikör på nättidningen Jmini.se och på Tidningen Kultur.