J-södra ville ha en exklusiv presskonferens

Jönköpings Södra nekade alla medier att livesända presskonferensen då första nyförvärvet skulle presenteras. Det blev en mediestorm och J-södra tvingades att backa och tillät media att livesända.

Om man var ute efter att skapa uppmärksamhet kring presskonferensen så lyckades man. Man kallade den också för “Årets mest uppmärksammade presskonferens”. Däremot blev det ingen positiv uppmärksamhet. Det blev badwill, i alla fall från medierna i Jönköping. P4 Jönköping gick till exempel väldigt hårt ut och man använde givetvis sin egen plattform för att visa sitt missnöje.

J-södras förklaring till att neka medier att livesända var att de ville ha en exklusiv sändning och se hur stort intresse det skulle bli kring den. Jag tror inte att man hade för avsikt att konkurrera med medierna och man förstod nog inte riktigt vilket genomslag det skulle få.
Det är i sig inte fel av Jönköpings Södra att vilja sända den här presskonferensen själva men att neka medier var inte ett lyckat drag. 
Det blev i stället negativ publicitet. Medierna – J-södra 1-0 för tillfället men jag tror att vi kommer att få se det här fler gånger i framtiden i takt med att traditionella medier tappar i betydelse.
Klubbar har gått ifrån att vara helt beroende av medier till att vara i symbios med medier till att ha sina egna kanaler för att nå ut.
Det här är heller inte någon ny företeelse. Det är nya tider och det är något som medierna får vänja sig vid.

J-södras första nyförvärv? Alexander Jallow från IK Brage.