Svar till Östra SK:s sportchef Axel Nyquist “Gällande Eric Moreaus anklagelse för fusk”

Då har Östra SK och framförallt dess sportchef Axel Nyquist skrivit ett öppet brev till mig på klubbens hemsida (!) “Gällande Eric Moreaus anklagelse för fusk – Östra SK” med anledning av mitt blogginlägg om matchflytten. Jag har väntat på det. Ingen överraskning precis.

Och det fick mig att småle en aning att jag fick rätt. Jag vet dock inte om jag ska bli smickrad över att föreningen och sportchefen ger det som jag skriver på min blogg så stor betydelse. Det jag skrev måste ha skakat om ordentligt och jag trampade nog på en öm tå där.

SVAR TILL AXEL NYQUIST

Här är i alla fall mitt svar och det är också mitt enda svar och av förståeliga skäl så kommer den att riktas främst mot just Axel Nyqvist.

Egentligen är det inte så mycket nytt som Axel Nyqvist kommer med. Tvärtom delar han med sig av förklaringar som gör att man blir än mer frågande. Men jag måste ändå kommentera ett par saker. Om man nu skulle ha haft för avsikt att flytta en match för att skaffa sig fördelar gentemot andra så är det knappast det som man anger som skäl för matchflytt till Svenska Innebandyförbundet?

Och så det där med halltiden. Det finns ledare och personer i Östra som sprider att det är Hovslätt som ha klantat sig och som har glömt att boka halltid för matchen. Men så är ju inte fallet. Hovslätt tackade ju ja till Östra SK:s erbjudande att spela matchen på Östras träningstid.
Och i och med att Hovslätt tackade ja till erbjudandet så blir det ju rätt uppenbart att det inte var någon halltid bokad för matchen. “Ja mena”, varför skulle man ha bokat det? Det fattar ju vem som helst.

Och sedan det där att man trodde att det var i Arenan matchen var flyttad till och inte på “vår träningstid”. Nu börjar det blir riktigt pinsamt. Det har ju stått speldatum och tid och D-hallen på innebandy.se i ett par månader, en tid som Östra ju själva har erbjudit Hovslätt. Och Hovslätt själva har hela tiden vetat om att det är på Östras träningstid matchen spelas. Och nu ändras historien … igen … Man tar sig för pannan. Trovärdigt? Hmmm…visst. NOT. Ibland kanske det är bättre att hålla tyst så man slipper att snärja in sig i ännu fler lögner.
Och så det där med a-lagets “prekära tabelläget” som Axel Nyquist har angett som skäl för att flytta på JAS-matchen, ja, det är nog många lag som skulle vilja ha detta “prekära tabelläget” Så här såg i alla fall tabellen ut efter omgång 14, alltså så långt som det hade spelats i allsvenskan då Östra skickade in sin ansökan om matchflytt. Visserligen tajt i tabellen och många lag inom ett fåtal poäng men “prekärt tabelläge”? Pinsamt. 

ostra_tabell_14_2

 

SKILLNAD PÅ BLOGG OCH TIDNING

Vidare så anklagas jag för att inte ta reda på fakta men Axel Nyqvist verkar inte riktigt kunna leva upp till det som han själv anklagar andra för, det där just med att ta reda på fakta.

Det verkar vara viktigt för Axel Nyquist att nämna att jag är journalist. Jag har visserligen gått en journalistutbildning och har arbetat som journalist ett par år men det hade varit synnerligen enkelt för Axel Nyqvist att ta reda att jag inte längre arbetar som journalist idag. Det är ju bara att läsa innantill på min hemsida.
Frågan är varför Axel Nyquist så gärna vill misskreditera mig som person och för det jag tidigare har jobbat med. Jag driver en blogg, jag skriver alltså inte i egenskap av att jag är journalist utan som bloggare. Min blogg är ingen tidning och jag skriver och tycker till om det som intresserar mig.

Och som bloggare använder jag självklart mina journalistiska kunskaper som till exempel att ta reda på just fakta. Och som bloggare så skriver jag, tycker till och drar slutsatser utifrån den faktan och informationen som jag fått fram. Jag hoppas att Axel Nyqvist förstår skillnaden mellan att vara arbetande journalist och att ha en personlig blogg och även skillnaden mellan en blogg och en tidning. Det är samtidigt lite komiskt att Axel Nyquist som sagt tillskriver min blogg sådan betydelse.

Och så har vi det där med att Axel Nyquist tycker att jag har hängt ut Östra som förening och personer med namn.
Jag har bevisligen nämnt flera personer vid namn i min text och det är en ganska liten del av den totala texten och knappast frågan om att hänga ut någon. 

SYFTET ÄR ATT HÄNGA UT

När Axel Nyqvist däremot publicerar sitt öppna brev på Östras hemsida med rubriken “Gällande Eric Moreaus anklagelse för fusk – IdrottOnline Klubb” har det som enda syfte att hänga ut mig, håna mig offentligt och misskreditera mig som person. Bara det att det är en stor fet rubrik med mitt namn och hela inlägget med det språkbruk och tonen som används är just för att offentligt förminska mig och förlöjliga mig som person. Det är en avsevärd skillnad mot det blogginlägg som jag har skrivit. Längst ner i mitt förra blogginlägg så uppmanar jag läsare att komma med fakta och information om jag missat något. Ingen har skickat in något. Jag har bara fått något anonymt e-mejl. Istället väljer alltså Nyquist att hänga ut mig på Östras hemsida.

Man kan ställa sig frågan varför Axel Nyquist har valt att hänga ut just mig? Jag menar, det är ju så många fler som har uttryckt sina åsikter om detta både i sociala medier och IRL eller AFK om man så vill. (Away From Keyboard). Dessa personer har Axel Nyquist valt att inte nämna alls. Varför? Märkligt.
Kanske är det så att Nyquist går någon annans ärende? Och hela tiden gjort det?

DET FINNS GRÄNSER, AXEL NYQUIST 

Det här måste jag säga att det är ett högst märkligt beteende av en person som dels är sportchef i en innebandyförening men som även arbetar på Smålands Fotbollförbund. När man arbetar inom något idrottsförbund så inbillar jag mig i all fall att man är väl förtrogen med förbundets och idrottens värdegrundsfrågor. Vi andra har kanske inte inte alltid den kunskapen men Axel Nyqvist borde ha det, det borde så att säga sitta i ryggmärgen.

Frågan är om Axel Nyquist anser sig ha uppträtt exemplarisk i detta avseende när han öppet och offentligt hänger ut mig på Östra SK:s hemsida och dra igång drevet i sociala medier. Om han gör det så är det alarmerande och han kanske ska fundera om hans framtid verkligen är inom idrottsrörelsen. Oavsett varför någon kritiserar en förening och dess agerande så finns det gränser för vad man som sportchef och som förening får göra.

Jag tror att Östra SK är ensamma i innebandy-Sverige om att offentligt hängt ut en bloggare för det han skrivit på sin blogg. Pinsamt är bara förnamnet.
Det är faktiskt rätt anmärkningsvärt att Axel Nyquist drar på så stora växlar för ett blogginlägg. Det visar till exempel att om någon skriver och bloggar något negativt om Östra så riskerar den att öppet bli uthängd på deras hemsida. Så aktar er ni andra som tycker till på era bloggar och i sociala medier. Östra SK is watching you!

Att Östra Sk och Axel Nyquist reagerar på det sätt de gör visar ju bara att jag är rätt nära i mitt inlägg. Det hade annars bara varit att vifta bort inlägget och möjligen som förening på sin höjd bara skriva ett meddelande på hemsida med en förklaring till alla som kritiserat och inte ett rent angrepp mot en privatperson och bloggare.

TÄNK OM AXEL NYQUIST INTE BLUNDAT FÖR MOBBNING

Avslutningsvis så hade jag gärna sett att Axel Nyquist lagt ner hälften av den energin han lagt ner nu på detta som på den mobbningen, utfrysningen och kränkningarna som utspelade sig i föreningen för ett par år sedan. Tänk vad annorlunda det hade kunnat bli om du hade haft modet att sätta ned foten och säga stopp. Nej, istället gjorde du som många andra i föreningen, du blundade. “Jag visste inte” sa du i dag till en person nära mig. Klart att du visste. Dina tidigare tweets i detta ärende visar att du visste. Ändå gjorde du ingenting. Men jag är inte förvånad. Jag hoppas att nästa gång någon behöver hjälp mot mobbning och kränkningar, att du då inte blundar och tiger utan finns där för dem, att du helt enkelt gör det som du avkräver andra, tar reda på fakta och att du sedan agerar. 

Jag dömer inte ut Östra som förening. Jag dömer ut de i föreningen som mobbar och kränker barn och föräldrar och jag dömer även ut alla de som blundar och tiger.