JIK-målvakten skulle frysas ut

För ett par dagar sedan fick JIK-målvakten Nicklas Sörling sparken av disciplinära skäl. Med omedelbar verkan. Han stod själv helt oförstående till varför han fick gå men det var planerat sedan länge.
– Redan innan säsongen drog igång ville man göra sig av med honom. Man stod där med tre målvakter och en skulle bort. Det blev Sörling, säger en av personerna med insyn i föreningen som jag var i kontakt med i går.

Hur skulle det gå till, Nicklas Sörling hade ju ett år kvar på sitt kontrakt?
– Planen var att frysa ut Sörling. Sportchefen ville att han skulle hamna på läktaren och kanske spela några enstaka matcher i div3-laget. På så sätt skulle man få honom att förstå att man inte ville ha kvar honom. Man ville att han själv skulle bryta kontraktet och gå självmant från laget. På ett eller annat sätt skulle han bort. Så hade han inte gått av disciplinära skäl nu hade man hittat på någonting annat. Det är jag övertygad om.

Inför den här säsongen värvade Jönköpings IK in en ny målvakt, Martin Jönsson från allsvenska Höllviken. Men man var faktiskt i kontakt med Jönsson redan för ett och halv år sedan men då stod han under kontrakt. Till den här säsongen kunde man dock knyta till sig honom. Men några dagar före flytten till Jönköping fick nye målvakten Jönsson beskedet att han hade cancer. Det blev ändrade planer. Nu kunde man ju inte gärna kicka ut Sörling så han fick vara kvar.

För någon vecka sedan var Martin Jönsson tillbaka i träning på allvar och då var man plötsligt i samma läge som innan säsongen. På presskonferensen häromdagen och till nättidningen Jnytt dementerade dock sportchefen Greger Andersson att det skulle finnas något samband mellan att Sörling sparkades och att Martin Jönsson var tillbaka i träning. Något som Nicklas Sörling betvivlar och som jag också har fått bekräftat av flera personer. Tvärtom menar Sörling, att han kom försent till träningar och sjukanmälde sig sent kom väl till pass. Det gav JIK och sportchefen möjlighet att göra sig av med honom.
– Jag har känt under hela den här säsongen att någonting inte har stämt. Det var min magkänsla men det släppte när jag fick beskedet att jag skulle stå mot Dalen. Då kändes allt bra igen så jag blev förvånad när Greger kallade in mig och gav mig beskedet att jag fick gå, säger Sörling och fortsätter:
– Jag har under hela min tid i JIK känt att jag har blivit sidsteppad men så är det. Det är konkurrens om platsen och det är sådant man får leva med. Men att få gå för att jag kommit sent och sjukanmält mig sent känns märkligt. Det finns andra som kommit för sent men då har man bara ryckt lite på axlarna. JIK har faktiskt hela tiden vetat om att jag på grund av jobb kunde få svårt att komma i tid till träningarna som började 17.00. Jag har ofta fått hjälp av folk på jobbet så det har för det mesta löst sig, säger Sörling och fortsätter:
– Sedan har jag länge bett sportchefen om att få leasa en bil från en av JIK:s sponsorer för att just ha lättare att ta mig till träning och komma i tid och slippa ta bussen. Greger Andersson sa att det fanns en bil till mig med sedan har det inte hänt något. Jag förstår nu varför.

Efter att det meddelades till laget att Martin Jönsson var tillbaka i träning har det gått fort. Så fort att många inte vetat vad som pågått enligt Sörling.
– Jag har pratat med personer i styrelsen och sportgruppen och de var helt ovetande. De fick själva veta först på presskonferensen att jag fick gå. Märkligt.

 

(Stora bilden: Nicklas Sörling)