JKPG Live – Jönköpings nya sportsajt

Jag skrev för ett par dagar sedan att JKPG live håller på att förvandlas till en renodlad sportsajt.  Allt tydde på det då när det blev färre vanliga nyheter och fler sportnyheter. 

JKPG Live köptes  upp av Jmini i april tidigare i år efter att tidningen gått i konkurs. Då undrade man så klart vad Jmini skulle ha sajten till, om det endast var för att man inte ville att någon annan skulle driva den vidare eller kanske bara för att bli av med en konkurrent.

Tidigt så trodde jag på spåret att förvandla den till en sportsajt även om Jmini redan hade en sportsajt, Jsporten.se. Snart finns det inget på JKPG Live som inte är sport.  Klickar man på nyheter och näringsliv i menyn så skickas man till Jmini.se och Jaffärer.se. Ett par enstaka krönikörer från tidigare är kvar men skriver inte längre för JKPG Live.  Många andra har valt att lämna och blivit borttagna från sajten. Det finns inte mycket kvar av det som vad JKPG Live:s hela idé med nättidningen när den lanserades.

Finns det då plats för en sportsajt till?  Kanske. Mediekriget ser i alla fall just nu ut som det utspelas på sportens området. Båda Hallpressens tidningar Jnytt och Jönköpings-Posten har försökt att renodla sina sportsektioner på nätet, man har också tillsammans fotbollspodden 036fotboll och även en fotbollsapp.
Det finns ett stort intresse för sport. Det ger klick och generar trafik. Frågan är hur väl JKPG Live kommer att hålla sig i konkurrensen med Hallpressens tidningar.