Jmini tar strid om Facebooksida

För drygt en vecka sedan köpte Jmini upp lokalkonkurrenten JKPG Live som begärdes i konkurs 21 mars. Nu kräver Jmini att få en Facebooksida som de menar ingick i köpet.

Facebooksidan som numera heter 036Student har dock aldrig tillhört JKPG Live. Från början så var det en Facebooksida för Studentkårens tidning KårsOrdet som skapades redan 2012. Sedan har Facebooksidan bytt namn ett par gånger bland annat när KårsOrdet under en tid hade ett samarbete med Metro Student Magazine.
Tidigare i år så började man att samarbeta med JKPG Live. JKPG Live erbjöd studenttidningen en egen plattform för att kunna driva sin egen tidning under JKPG Live. Då bytte man också namn till Student JKPG på Facebook.
Studenttidningen länkade på sin Facebooksida till artiklar på Student JKPG .
När JKPG Live gick i konkurs valde studenttidningen att lämna samarbetet då man inte ville fortsätta med de nya ägarna Jmini. Istället så inledde man ett samarbete med Jnytt och ändrade Facebooknamnet till 036Student.
Hängde ni med i turerna?
Enligt ett antal studenter på Högskolan försöker nu alltså Jmini att ta kontrollen över studenttidningens Facebooksida som funnits i tre år innan ens JKPG Live såg dagens ljus.
På fredag är det edgångsammanträde i tingsrätten och det blir intressant att se vad som dyker upp där. Kanske ytterligare överraskningar att vänta?