Jnytt inte längre Smålands största sajt

Hallpressen gick ut i sina samtliga tidningar och berättade hur bra det gick för deras sajter, om rekordsiffror och otroliga ökningar. Detta byggt på statistik för höstlovsveckan, alltså vecka 44. Jnytt satte rekord men statistiken visar i stället att man tappar förstaplatsen som Smålands största sajt.

Enligt statistiken på KIA Index är det Barometern som är Smålands största sajt sett till unika besökare. Och Jnytt är faktist bara trea. Jönköpings-Posten hade fler unika besökare än Jnytt vecka 44 och är därmed Hallpressens största sajt. Vi har alltså fått ett tronskifte.

kiaindex
Jnytts hemsida står det fortfarande att man är Smålands största sajt med 110 000 unika besökare i veckan trots att man de senaste 26 veckorna haft över 110 000 vid endast fyra tillfällen.

skarmavbild-2016-11-14-kl-13-42-23
Något man hävdar även i den här artikeln där man skriver att Jnytt med siffrorna för vecka 44 “stärker sin position som Smålands största sajt.” 

bra_jnytt

Det är ändå komiskt att just höstlovsveckan (44) som Jnytt anger som rekordvecka och som gör att “Jnytt stärker sin position som Smålands största sajt” är just den veckan då Jnytt inte bara tappar förstaplatsen utan man bli även omsprungen av Jönköpings-Posten. Jnytt är Smålands tredje största nyhetssajt efter Barometern och systertidningen Jönköpings-Posten. 

Jönköpings-Posten är den nättidning som gått bäst i år.