Jönköpings FÖRSTA hockeypodd byter namn

Det var väntat. Jönköpings första hockeypodd av journaliststuderande på Södra Vätterbygdens Folkhögskola som fick namnet #036hockey har fått byta namn.

Jag skrev om den nya hockeypodden och om att vi helt plötsligt hade två hockeypoddar i Jönköping med samma namn. Men nu har SVF-eleverna valt att byta namn på sin podd till Hockeystaden podd – Jönköpings FÖRSTA hockeypodd. För att slippa förväxlingen med Hallpressen.

När Hallpressen tar en i örat, då lyder man … 😉   (Alltså inte bokstavligen så att det inte missförstås 😉  )

 

Så här skriver killarna på SVF på Facebook:

“Det är med stor glädje vi kan meddela att #036Hockey från och med nu byter namn till Hockeystaden podd.

Anledningen till namnbytet är givetvis den självklara kopplingen till Hallpressens 036-koncept som uppstår. Detta var ingenting som låg i våra tankar när namnet #036Hockey spånades fram en sen eftermiddag i slutet av augusti.

Efter att vi uppmärksammats på dilemmat väljer vi helt enkelt att byta namn på podcasten till Hockeystaden podd – Jönköpings FÖRSTA hockeypodd. För vår del ligger det ingen prestige i namnet, det är innehållet som räknas.

Vi är övertygade om att den positiva responsen vi fick efter första avsnittet kommer bestå och öka i omfång. Utan er lyssnare är vi ingenting och det är ni som gör oss motiverade att fortsätta.

Vi anser också att namnet Hockeystaden podd är helt rätt. För Jönköping är ju en riktig hockeystad. Eller hur?”

 

Well played. Hockeystaden är ett bra namn.