JP:s mediesatsning läggs ner

Mediesatsningen höll bara i ett halvår. Nu läggs den ner. Jönköpings-Posten satsar istället på mer livesändningar.

I september förra året lanserade Jönköpings-Posten nyhetssändningar på webben. Två gånger per dag sände man nyheter som man kunde se både på Jönköpings-Posten och Jnytt. Jag har tittat någon gång ibland mest för att se kvalitén då jag både är intresserad av och arbetar med rörlig bild och livesändningar. Jag konsumerar mycket nyheter varje dag och den här typen av sändningar är inte något gör mig. Det tillför inget nytt nyhetsmässigt.

Förinspelade nyhetssändningar som läggs ut två gånger per dag var ingen braksuccé enligt Marie Johansson Flyckt på Jönköpings-Posten och man väljer att lägga ner satsningen efter bara ett halvår. Nu ser jag faktiskt inte det som ett nederlag att man lägger ner efter så kort tid efter lanseringen utan tvärtom så ser jag det som att man istället vill följa med utvecklingen och agera snabbt när man ser att något uppenbart inte funkar.

Jag tror att Hallpressen gör helt rätt här och istället lägger dessa resurser på livesändningar. Live är något som växer hela tiden. Nu går det att arbeta på olika sätt när det gäller live och det gäller att hitta ett sätt som passar en själv ifråga om innehåll, resurser och teknik.
Det ska bli intressant att följa Jönköpings-Posten fortsatta satsning på live.