Lyckad livesändning trots strul

I går livesände jag valdebatten med rubriken ”Gud, samhälle & valet 2014” med kommunpolitiker i Jönköping. Trots strul med framförallt uppkoppling så blev det en lyckad sändning.
Valdebatten hölls av Andreasförsamlingen i Fjällstugan. Jag kom i väldigt god tid och tur var väl det. Jag fick nämligen lägga ner mycket av min förberedelsetid för att hitta en bra uppkoppling. Fjällstugans eget nät var för svagt för en livesändning och det var svårt att hitta en spot med bra uppkoppling för det mobila bredbandet.
Det var premiär för den här typen av sändning för mig. Jag har tidigare livesänt idrott men debatter var nytt för mig. Jag hade ny utrustning och ny programvara som jag skulle testa och jag sände dessutom helt själv och det var en liten utmaning i sig då jag skulle livesända med tre kameror och även sköta ljud och bildmixa.
När jag testade sändningen innan debatten så var strömmen för dålig och jag funderade länge på att avbryta sändningen. Men jag startade igång i alla fall och utfall det inte hade funkat så kunde jag alltid ladda upp den interna inspelningen på Youtube i efterhand.
Jag var ganska säker på att det inte blev något men när jag kom hem och kollade på sändningen så såg jag att det faktiskt hade funkat och dessutom med bra kvalité.
Det var en rolig sändning, en nyttig och bra lektion och jag lärde mig väldigt mycket. Så jag är nöjd.