Lyckad sändning av Vättercupen

  I lördags var jag i Huskvarna Sporthall hela dagen och livesände brottning, Vättercupen GP. Tre mattor och tre separata livesändningar på Youtube.

  För att inte gå in på alltför tekniska detaljer så var en ändå en utmaning att få till tre separata livesändningar. Utmaningen låg i att få ihop det med den utrustning som jag har. Men det är det som är roligt, att fixa till en gerillasändning med det man har. Har man obegränsat med resurser är det ju inga problem.
  Det blev en lyckad sändning. Många tittare och visningar vilket visar att det finns ett stort intresse för brottning.

  På Vättercupen tävlade man efter de nya reglerna. Jag är ingen expert på brottning så jag har faktiskt ingen aning vad det innebär men min känsla är att man gör vad man kan för att bli en publiksport igen.
  Matcherna är rappa, har tempo och passivitetsvarningar kommer snabbt. Det var inte många matcher som jag såg som det var tråkig brottning med mycket låsningar.

  Så tillbaka livesändningen. Allt flöt på ganska bra och inga större missöden.
  Jag hade satt upp tre fasta kameror och det skötte sig själv. Jag behövde bara ha koll på att strömmen på Youtube var ok. De sista matcherna, finalerna gjordes upp på huvudmattan och då kunde jag filma mer aktivt när jag inte hade de andra mattorna att ha koll på.
  Det finns alltid saker och ting man hade velat göra annorlunda men det här var en nyttigt erfarenhet. Och det var roligt att livsända något annat än innebandy och andra lagsporter.