Om turbulensen i JIK

  Efter en och en halv säsong i Jönköpings IK får målvakten Nicklas Sörling lämna klubben. Med omedelbar verkan.

  JIK:s sportchef Greger Andersson
  JIK:s sportchef Greger Andersson

  Enligt sportchefen Greger Andersson får Sörling lämna truppen med omedelbar verkan av disciplinära skäl, något som Andersson inte ville berätta vad det handlade om till media. Jag tycker personligen att det är svagt att hänga ut någon för att den skulle ha misskött sig och sedan mörka vad det handlar om.

  Sportjournalisten Peter Wilsson på Jnytt.se gjorde dock sitt jobb och lät även den andra sidan få komma till tals. Nicklas Sörling svarade själv till Wilsson och Jnytt att han var besviken och att han tyckte att det var ett sammanträffande att det skedde samtidigt som klubben gick ut med att målvakten Martin Jönsson var tillbaka i träning och spel efter sin sjukdomsperiod. Jönsson värvades till den här säsongen från allsvenska Höllvikens IBF men fick ett cancerbesked och har inte spelat eller tränat än den här säsongen.

  Det är svårt att veta alla turer och vem som egentligen har rätt eller fel. Visst, det är kanske så att Sörling har gjort misstag men var misstagen så allvarliga att det var skäl nog för att bli utsparkad från klubben? Sörling kan väl knappast vara den ende som missat en träning eller inte ringt in i tid. Sörling kan i och för sig ha gjort något som ingen vill nämna.

  Eller kan det vara så helt enkelt som Sörling menar att sportchefen Greger Andersson tog tillfället i akt för att göra sig av med honom nu när Jönsson är tillbaka? Men att det skulle finns ett samband är något som dock dementeras av sportchefen men man kan ju också vända på det, om Jönsson inte hade kommit tillbaka nu, hade då JIK gjort sig av med Sörling? Knappast är i alla fall mitt svar.

  Men det är sportchefen Greger Andersson som bestämmer, något som han gjorde klart i Jnytt i alla fall när det gällde frågan om tränarna i JIK:s a-lag hade fortsatt förtroende: Så länge jag bestämmer sitter de säkert, sa Andersson då.

  Så om inte JIK börjar vinna snart så kanske föreningen i stället ska ställa sig frågan om de har fortsatt förtroende för sportchefen? För det är ju han som bevisligen bestämmer och den som i sista ändan också får ta ansvaret för lagets misslyckanden. Det är för övrigt samma fråga som ställdes om Fredrik Stillman i HV71 när det var som mest turbulent där. Då var det inte konstigt att frågan ställdes. Jag tycker att det är märkligt att ingen har ställt frågan när det gäller JIK:s sportchef.

  På söndag spelar JIK på bortaplan mot Sirius. Blir det första trepoängaren eller tionde raka förlusten?