Ottosson tillbaka i hetluften – ny vd för Jmini

I dag blev det klart vem som tar över vd-posten på Jmini efter Krister Leimola som lämnade tidningen för ett par veckor sedan. Det är ingen mindre än Mats Ottosson, tidigare redaktionschef och ansvarig utgivare på Hallpressen.

– Ett fantastiskt roligt och spännande jobb med en tuff uppstickare. För Jmini och Jkpg Live blir detta en nystart och för mig personligen också ett sätt att utvecklas, säger Mats Ottosson till Jmini.

Nyheter om att Mats Ottosson tar över som vd slog ner som en bomb i dag. En tung rekrytering som visar att Jmini är på offensiven och satsar stort.

Mats Ottosson arbetade i många år på Expressen och GT och hamnade sedan i Jönköping och på Jönköpings-Posten. Han har haft olika roller och positioner inom Hallpressen, sist som redaktionschef och ansvarig utgivare för Hallpressens tidningar. I april i år valde han att lämna koncernen och var då en i raden av toppchefer som lämnade Hallpressen.

Därmed så finns det nu två avhoppade tidigare toppchefer från Hallpressen på Jmini. Det är dels nu då Mats Ottosson men också Jmini:s redaktionschef och ansvarig utgivare Daniel Bacelj. Bacelj var chef för digitala medier på Hallpressen och lämnade Hallpressen 2014. Han startade sajten Klickmonster som senare bytte namn till Smashdig. I januari i år gick han in i Jmini och var tillbaka med Krister Leimola som han startade Jnytt med en gång i tiden.
Det ska bli spännande att följa Jmini och hur man kommer att utveckla tidningen.