Protesterna mot nazismen i Jönköping

Det blev en gerillasändning av protesterna mot nazistpartiet Svenskarnas parti på Hovrättstorget i Jönköping i dag.

Syftet med sändningen var egentligen ett test för att se om man kan göra en livesändning med en enkel och portabel utrustning. Dessutom självförsörjande när det gäller elen. Med min lösning hade jag nog kunnat sända hela dagen. Min utrustning för dagen var en JVC HD kamera med en RØDE extern mikrofon och en sändare som skickar videosignalen vidare till en liten router med mobilt bredband. Enkelt. Tog runt tio minuter att starta igång sändningen och dryga fem minuter att plocka ner allt i väskan igen. Jag hade kameran på en monopod och sändningen blev därför lite skakig då jag rörde på mig mycket. Till en annan gång ska jag testa en annan teknik för att hålla kameran mer still. Jag filmade på fri hand i mer än en och en halv timme men jag tyckte ändå att det var rätt ok.