SD-ordföranden som utreds var aktiv i kyrka

SD-toppen som just nu utreds för rasistiska inlägg var aktiv i kyrka i Jönköping och hade även förtroendeuppdrag där.

SD-toppen är ordförande i Sverigedemokraterna i Jönköping. Han har varit föremål för en granskning tidigare av sajten ”Inte rasist, men” (IRM). Då handlade det om kopplingar till nynazister och neonazister.

SD-ordföranden använde sig då av en profilbild som är symbolen för det sydafrikanska högerextrema Boer State party som ”1989 började samarbeta med det nynazistiska vit-maktpartiet AWB (Afrikaner resistance movement). Den nynazistiska rörelsen är känd för att de med utomparlamentariska medel drev en linje för en radikalisering av apartheidpolitiken och har idag ett uttalat mål att skapa en stat med enbart vita.

Han hade använt andra profilbilder till exempel för ”Afrikansee boere kommando, även dem en del av den paramilitära vit-maktmiljön. 2011 ingick rörelsen i en koalition med AWB för att ge militär träning och utbildning till sympatisörer och medlemmar”.

SD-toppen gillade olika Facebooksidor bland dem just AWB där han dessutom var medlem i dess slutna grupp. I den gruppen sprids enligt IRM bilder på när den neonazistiska organisationen heilar.

Det som IRM har hittat den här gången är att SD-ordföranden skriver rasistiska inlägg på Diforum.se under pseudonymen Belgian Blue. Inläggen är inte borttagna från forumet. Här är ett par:

Negrer kan bara boxas hoppa och springa,,,, Fy fan!

Negrer har vi som underhållning,,, lite som cirkusdjur.

Finns ingen nytta med negrer,,,

Jag erkänner utan omsvep att jag har noll (0) tolerans mot homosexuellt sjuka. Fast att 2 flickor gosar lite är väl helt ok,,, men det där aggresiva *mankvinnorna i pottfrissa,,,de får herren ta hand om! //Den som är gammal nog att helt naturligt säga både Neger och Indian utan att blinka!.

Det är således mycket grova rasistiska inlägg.

SD-ordföranden slår ifrån sig och säger att han lämnat ut sina användaruppgifter till sex andra personer och att användaruppgifterna kan ha hamnat på villovägar. Till Sveriges Radio Jönköping säger han att ”det kan vara 100 personer som ligger bakom”. SD-toppen menar också att det kan vara IRM själva som har skrivit inläggen.

SD-ordföranden skapade kontot på Diforum.se och blev medlem i forumet 15 februari 2013 och har sedan dess skrivit 31 947 inlägg vilket är ett snitt på 24,73 inlägg per dag. Det tar en stund att gå igenom så många inlägg men av det som jag har läst så kan jag inte annat än se att det rör sig om samma person som skrivit inläggen.

SD-ordföranden som använder sig av pseudonymen Belgian Blue skriver i en del inlägg att han är kristen och använder också ofta uttrycket ”Tack Jesus”. Han kallas dessutom ofta av andra medlemmar i forumet för ”Pastorn”.

SD-ordföranden har varit aktiv i en frikyrkoförsamling i Jönköping där han även haft förtroendeuppdrag.

 

Relaterat:

8/9 Varför lämnar Krister Leimola Jmini?

6/9 Hur förklarar Jmini tystnaden om rasistkommentarerna?

 

I media:

 

Jönköpings-Posten

30/8 Wannling (SD): Jag tar inte timeout

29/8 Sylvebo: Och så var det SD igen…

29/8 SD-topp utreds för rasistiska inlägg 

 

SVT

30/9 Wannling tar ingen timeout

29/8 SD-politiker i Jönköping uppmanas ta time-out

 

Sveriges Radio

30/9 SD-ordförande vägrar ta time out

 

Jnytt

30/8 SD-topp i blåsväder efter rasistiska

 

Inte rasist, men

30/8 SD-ordförande vägrar ta time out efter rasistskandal – 100 personer kan ha använt mitt konto

30/8 SD-ordförande slår tillbaka efter rasistskandal – det kan vara IRM som haft tillgång till mitt konto

28/8 IRM avslöjar SD-ordförandes hemliga konto – negrer använder vi som cirkusdjur