Siewert Öholm tar farväl på Facebook

Siewert Öholm på mediedagen som hölls i Huskvarna i september 2016.

Journalisten och programledaren Siewert Öholm har tagit farväl på Facebook efter att ha fått beskedet att levercancern som han fick redan 2013 är fullt utvecklad. Så här skrev han till sina följare på Facebook.

” Hej vänner! Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare”.

I november fick Siewert Öholm, 77, beskedet att levercancern kommit tillbaka och han tog därför en timeout från jobb och andra engagemang. 

Innan han åkte på semester till Israel i förra veckan så hade han fått ett positivt besked med det visade sig vara helt fel, hans levercancer hade förvärrats.
– Beskedet innan har varit helt fel. På måndagskvällen nåddes vi av att det var försent med behandling och att cancern i levern var fullt utvecklad. Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra. Det var chockartat: sorg och gråt. De har gjort vad de har kunnat. Vi får hoppas att han har timmarna till morgonen, sa Gitten Bolin Öholm, 54, hans hustru sedan nio år tillbaka, till Aftonbladet Nöjesbladet.

Till tidningen Dagen säger Siewert Öholm:
– Jag är inne för nedräkning. Men just nu har jag och Gud en överenskommelse om att jag ska överleva måndag och tisdag. Det här är ju nytt för mig men jag känner mig väldigt lugn.

– Jag vet att många har uppskattat mig men jag har också retat många, och några har jag velat reta. Men för många har jag varit ett språkrör. Jag har sagt rent ut vad jag tycker och ifrågasatt saker. Jag tycker att den kristna folkrörelsen måste ta sig samman och hävda vad man tror på. Det tror jag är jätteviktigt. Men nu får andra ta över.

I september 2016 medverkade Siewert Öholm på en mediedag i Huskvarna som arrangerades av den nystartade kristna tv-kanalen TV2020 där han också var styrelseledamot. Han såg fram emot arbetet med att vara med i bygget av en ny kristen tv-kanal.