Jodå, det hör ju till med listor så där i slutet av året. Jag ska inte vara sämre.
Jag tänkte lista upp mina tio mest lästa blogginlägg 2016. Jag har tittat på aktiviteten och räknat utifrån hur mycket artiklarna blev lästa kring den tiden de publicerades.

1. Hans jobbade på Jmini i flera år utan lön 
Det absolut mest lästa blogginlägget. Det här var första delen i en granskning jag gjorde av nättidningen Jmini. Blogginlägget handlar om Hans Mannefred, en välkänd profil i Jönköping som hade hamnat i djup nöd och som under nästan tre års tid utnyttjades och jobbade gratis på tidningen Jmini. Ja, han var med och la grunden för tidningens framgång och fick inte ett öre för det.

2. Dubbelspelet som sänkte JKPG Live
Del 2 skulle man kunna säga på inlägget Spelet bakom JKPG Lives konkurs. Här en mer utförlig redogörelse om JKPG Live:s väg från starten till konkursen.

3. Hur förklarar Jmini tystnaden om rasistkommentarerna?
SD-ordföranden i Jönköping avslöjades med att ha skrivit grova rasistiska kommentarer på ett nätforum. Alla medier i Jönköping rapporterade om detta utom nättidningen Jmini.se. Varför?

4. Olaga kameraövervakning från Rådhuset i Jönköping
Min granskning om jättesmileyn på Rådhusets tak då jag avslöjade att kommunen gjort sig skyldig till olaga kameraövervakning. Kommunen tvingades stänga av kameran.

5. Krister Leimola: Jmini är nu på grön kvist
Sista delen i min granskning av Jmini där jag pratar med Jmini:s vd och grundare Krister Leimola.
Min granskning resulterade i bättre arbetsvillkor på Jmini.

6. Ett varningens finger – du kan bli sparkad
Jag skrev ett par blogginlägg om Hallpressens nye vd Mats Tidstrand som gick in i J-södras styrelse och att det var problematiskt. 

7. Kyrkkollekt håller nättidning flytande
Del 2 i min granskning av Jmini som handlar om hur Jmini:s vd utnyttjar sin ställning i kyrkan där han parallellt varit pastor och församlingsledare för att hålla ned kostnaderna för tidningen.

8. Nej, JP – inget hemlighetsmakeri kring jättesmileyns kamera
Jönköpings-Posten publicerade en artikel om hemlighetsmakeriet kring jättesmileyns kameror. Men det var inte så mycket hemligt. All information fanns där mitt framför näsan. Dagen efter kom JP men en ny artikel om smileyn med uppgifter som byggde på min granskning av jättesmileyn. Det ska man dock ge Jönköpings-Posten i alla fall, att det var enda mediet i Jönköping som plockade upp min granskning om kommunens olaga kameraövervakning. JP gjorde något så ovanligt som att de skrev helt och hållet utifrån mitt blogginlägg.

9. Ville ha bättre villkor – uppmanades säga upp sig
Del 3 i min granskning av Jmini. En anställd påtalade de dåliga villkoren och ville att företaget skulle ha villkor enligt kollektivavtalet. Den anställde blev istället uppmanad att säga upp sig. 

10. Nyheten om ofredande lyfte besöksstatistiken
Vetlanda-Posten får under en vecka enorm mycket trafik till sajten på grund av en enda artikel, nämligen nyheten om unga flickor som blir ofredade av ett gäng killar i Nässjö som enligt en av flickorna pratade arabiska. Tre rasistiska sajter skrev om detta och länkade till Vetlanda-Postens artikel. Det genererade trafik till Vetlanda-Posten, osannolikt mycket trafik.

 

Och så vill jag tacka alla mina läsare och ni som hört av er till mig med synpunkter och tips. Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!