Yogabeat ger inte upp kampen om Rosa villan

Startar namninsamling: "Vi vill fortsätta visa politikerna vilket enormt stöd vi har"

Först beslutades det att Yogabeat få köpa Rosa villan men när köpet skulle bekräftas i tekniska nämnden ändrades sig politikerna. Avtalet gick istället till Ungdomens nykterhetsförbund UNF. Nu har Yogabeat startat en namninsamling.

Det har varit många turer kring Rosa villan på Vätterstranden i Jönköping. Till slut bestämde man att villan skulle säljas till den aktör som bjöd mest på fastigheten och som skulle bedriva en verksamhet som uppfyllde kommunens krav.
YogaBeat och Ungdomens nykterhetsförbund (UNF) var de två alternativ som tekniska kontoret till slut valde att gå vidare med. YogaBeat vann den öppna budgivningen och därför skrev tekniska kontoret ett så kallat tomträttsavtal med YogaBeat som är brukligt i den här typen av ärenden. Detta avtal skulle sedan bekräftas av tekniska nämnden. När det skulle göras så ändrades sig politikerna och man beslutade att avtalet istället skulle gå till UNF. Socialdemokraternas Elin Rydberg har varit drivande i att just UNF skulle få det, något som jag skrivit om tidigare.

Men Yogabeat fortsätter kampen om att få köpa Rosa villan. Nu har man startat en namninsamling för att, som man skriver på uppropet “Vi vill fortsätta visa politikerna vilket enormt stöd vi har och att ni kommuninvånare står på vår sida.”

På sin Facebooksida skriver Yogabeat:

“Vi står på oss och fortsätter kampen i att få köpa Rosa villan på Vätterstranden. Ni är många som skickar mail, ger oss ryggdunkningar på stan och säger att ni vill hjälpa till på olika sätt. Ett sätt att hjälpa till är att skriva under den här namninsamlingen som vi skapat. Vi vill fortsätta visa politikerna vilket enormt stöd vi har och att ni kommuninvånare står på vår sida. Ska Rosa villan stå tom i 10 år till eller ska vi skapa en plats för friskvård och lyfta hela strandlivet så att vi kan börja marknadsföra Jönköping som en riktig sommarstad?!”