Välj en sida

Tidningsutgivarna planerar att starta nya lokala tidningar runt om i landet och Jönköping är först ut. Anledningen är att man vill möta Hallpressens starka dominans.
— Vi tror att all journalistik blir bättre av fler röster och att det är bra för demokratin, säger Ulrika Lindahl ansvarig för lokaltidningarna till Jönköpings-Posten.
ETC har startat ett crowdfoundingprojekt för att samla in 20 miljoner som ska fördelas på de nya lokaltidningarna men även för att göra ETC i Göteborg till en femdagarsstidning.
Papperstidningar får presstöd till skillnad från rena nättidningar och det är också en anledning till varför ETC satsar på just papperstidningar trots att många papperstidningar har vikande upplagor.
— Vi ser inget egensyfte med en papperstidning utan ser gärna att folk läser oss på webben, men än så länge är det genom att ge ut en papperstidning man får presstöd, säger Ulrika Lindahl till JP.se.
ETC startade upp Smålands Folkblad igen 2011 efter att tidningen gått i konkurs 1991 men tvingades att lägga ner i början av förra året.
Just nu söker man efter en redaktör till ETC Jönköping. Du kan ansöka här.