Välj en sida

Tidningen Innebandymagazinet som har under lång tid haft det tufft ekonomiskt har fått ny ägare. Det är Everysport Media Group AB som har förvärvat tidningen. 

Everysport Media Group AB förvärvar Innebandymagazinet genom ett köp av inkråmet av Fit Media Kommanditbolag.

– Innebandymagazinet är ett nav för svensk innebandy och har byggt en produkt baserad på högkvalitativt content som är ett måste för dess användare. Med över 3 000 premium-köpare har man även lyckats komplettera en redan framgångsrik annonsaffär vilket skapar ett fint överskott i verksamheten, säger Everysport Media Groups VD Hannes Andersson i ett pressmeddelande.

Jag skrev förra året om att Innebandymagazinet under långt tid haft det tufft ekonomiskt och att frilansskribenter inte fick betalt och att man hade skulder hos Kronofogden. Det senaste bokslutet var ingen rolig läsning.

Att Everysport förvärvar tidningen var det bästa som kunde hända Innebandymagazinet. Innebandymagazinets vd Martin Zetterstedt är nöjd med affären.
– Att Innebandymagazinet nu blir en del av ESMG ser jag som ett viktigt steg för att produkten ska kunna växa till nästa nivå, både i annonsintäkter och i antal prenumeranter. Vi kommer till en koncern som tror stenhårt på kvalitetsinnehåll och som bevisligen redan lyckats med de största varumärken inom sportmedia.

Affären beräknas tillföra ESMG en årlig omsättning om cirka 3 miljoner.