Välj en sida

Kritiken har varit massiv och frän mot att Hallpressens vd Mats Tidstrand valts in i J-södras styrelse. Men det är inget som bekymrar Lovisa Hamrin, Hallpressens styrelseordförande.

Lovisa Hamrin ser inga problem alls med det.
– Jag delar glädjen med klubbens medlemmar att Mats väljer att lägga kraft, utöver sitt tuffa jobb här, på ideellt arbete. Vi söker fakta och vi vill skildra det som är viktigt i våra krokar av världen och J-Södra kommer vara viktigt. Sköter vi vårt jobb och inte spelar med rykten och snedställda rubriker så ser jag inte ett problem, säger hon till Sveriges Radio Jönköping.

Lovisa Hamrin verkar inte förstå att det blir svårt för Hallpressens journalister att söka fakta och sköta sitt jobb på ett professionellt sätt när det gäller J-södra då vd:n sitter där.
Tre kända sportprofiler i podden Sporthuset, Tommy Åström, Lasse Granqvist och Jens riktade stark kritik mot att  Hallpressens vd Mats Tidstrand valdes in i J-södras styrelse. I podden så kallas Tidstrand för ”Smålands Berlusconi” och man säger att det här är ”En osmaklig historia som inte borde vara möjlig i ett tryckfrihets stark land som Sverige. Journalister måste alltid hållas fristående från de som ska bevakas. ”
Lovisa Hamrins kommentar på uttalandet?
– Jag kan inte annat än att dra på mungipan när Lasse (Granqvist) utövar sin formuleringskonst …
Dessutom tyckte Hamrin att sportprofilerna inte hade några sakargument. Hennes egna argument var ju så bra …
Man tar sig för pannan.

Lovisa Hamrin är den enda som dragit lans för Mats Tidstrand. Ingen annan på företaget har öppet gått ut och försvarat Tidstrand.
Finns det någon journalist som tycker att det var en bra idé att Tidstrand först tackade ja till att sitta i J-södras styrelse och sedan att han valdes in? Jag har i alla fall inte träffat någon än. Men träd gärna fram.

Det är inte bara journalister på andra medieföretag, tidigare journalister och sportprofiler som tycker att det inte är bra för Hallpressen utan även anställda inom Hallpressen står inte bakom sin egen vd.

Lovisa Hamrin säger att hon förstår rädslan och det är ju i alla fall ett sundhetstecken. Men rädslan är befogad. En mellanchef anställd på Hallpressen sa till mig att det jag har skrivit är bra, att Tidstrand in i J-södras styrelse är en dålig idé och att Hallpressens journalister kommer att få problem med att granska. Samtidigt säger denna person att “du får absolut inte säga att jag sagt det”. Ja, då inser man att folk redan nu är rädda för att öppet kritisera och hur galet hela det här är.

 

Vill du läsa mer om detta?

Mediehusets polisanmälan om olaga hot var en enkel feltolkning

En tidning inom mediekoncernen Hall Media fick ett meddelande via nätet som redaktionen upplevde som ett hot. Tidningen lämnade in en polisanmälan om olaga hot mot grupp. Man drog på med stora rubriker men det visade sig att allt bara var en feltolkning.

0 comments

"Smålands Berlusconi" ny ordförande i J-södra

Så blev det klart att det är Hallpressens vd Mats Tidstrand som tar över som ordförande i J-södra. Trots massiv kritik.

0 comments

Ett varningens finger – du kan bli sparkad

I går blev det klart att Hallpressens vd Mats Tidstrand blev invald i J-södras styrelse. Jag har kritiserat nomineringen och tyckt att den är helt uppåt väggarna. Nu har han valts in och min första reaktion slängde jag ut på Twitter: ”Klart: Hallpressens vd invald i J-södras styrelse. Status och prestige fick gå före sunt förnuft. Trovärdigheten i botten. Sorgligt.”

0 comments

Om nomineringen till J-södras styrelse: Problematiskt

I måndags nominerades Hallpressens nytillträde vd Mats Tidstrand till ny ledamot i J-södras styrelse. Flera har reagerat på nomineringen, bland annat förre fotbollsbasen och även tidigare styrelseledamot i J-södra Lars-Åke Lagrell.

0 comments