Välj en sida

I dag var det muntliga förhandlingar mellan de tidigare delägarna till nyhetssajten JKPG Live. Det blev ingen förlikning och därmed går det i stället till rättegång.
Som du kunde läsa först på Moreau.nu stämde tidigare huvudägaren i JKPG Live Björn Thyselius de två andra delägarna på 400 000 kronor var. Det var pengar som de båda delägarna gått i borgen för för att Thyselius skulle låna ut till JKPG Live i händelse av att företaget skulle gå i konkurs.

De två delägarna gick först i borgen för 300 000 kr men summan höjdes med 100 000 för att Björn Thyselius skulle lösa ytterligare pengar när man ett par månader efter lanseringen var i akut behov av pengar.
JKPG Live gick i konkurs i april 2016. Huvudägaren Thyselius köpte konkursade nättidningen tillsammans med lokalkonkurrenten Jmini. Björn Thyselius är numera delägare i Jmini.

Björn Thyselius har under under den muntliga förhandlingen på tingsrätten i dag erkänt att han träffat Jmini innan JKPG Lives konkurs. Därmed bekräftar han alltså själv det som jag skrev om redan förra året om dubbelspelet bakom JKPG Lives konkurs.
Rättegången kommer att hållas i maj.