Välj en sida

Det är bilden på TV4-profilen Marcus Oscarsson som jag ombeds att ta ner – av Marcus själv.

Det hela känns bara så märkligt. Jag har alltså blivit kontaktad via mejl av den kände TV4-journalisten och politiske kommentatorn Marcus Oscarsson. Han ber mig att ta bort en bild på min medieblogg och dessutom från alla mina konton på sociala medier dvs Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn. Bilden ifråga tog jag i förra veckan på Europaforum, ett forum om EU som Jönköpings län anordnade och där riksdagsledamöter, eu-parlamentariker och lokala politiker diskuterade EU-frågan. Marcus Oscarsson var moderator under dagen.

Oscarsson anger flera skäl till varför han vill att jag ska ta ner bilden.
Det ena är att hans arbetsgivare TV4 inte tycker om det:
“Min arbetsgivare gillar inte detta då jag inte får medverka i något som kan uppfattas som marknadsföring”.
Jag driver en it- och medieblogg och publicerar således nyheter om mediebranschen. Inget konstigt.
Sedan la jag ut bilden på sociala medier. Jag publicerade den på LinkedIn, Twitter, Instagram och på både min privata och offentliga Facebookkonto.

Det var nog många på konferensen som tog bilder och la upp dem på sociala medier. Jag undrar hur många personer Oscarsson har tagit kontakt med och bett dem ta ned bilder de lagt ut?
Det andra skälet som Marcus Oscarsson angav är att “det fanns även en överenskommelse med arrangörerna i Jönköping om att ingen fotografering fick äga rum inne i möteslokalen till annat är privat bruk.”
Här blir det än mer anmärkningsvärt. Det stämmer inte. På pressinbjudan fanns ingen information om några restriktioner när det gäller fotografering.

Media var inbjudna och jag var på plats som journalist och fler med mig och ingen sa något om att man inte fick fotografera. Och det är ju inte så att det inte syntes att jag fotograferade. Jag hade med mig min fetaste kamera.
Arrangörerna var på plats och ingen informerade mig om att jag inte fick fotografera.
Det är megastjärnor som ibland har restriktioner mot medier när det gäller fotografering på till exempel konserter.
Och Marcus Oscarsson är inte en megastjärna. Det hela är skrattretande.