Välj en sida

Sportpodden Sporthuset tog upp mitt blogginlägg om att mediehuset Hallpressen numera har två toppchefer i J-södras styrelse. Sporthuset är mycket kritiska.
– Det är Éric Moreau, en frilansjournalist som har en blogg och han är inne på ett ämne som vi har varit inne på tidigare som handlar om en journalistisk etisk konflikt, som handlar om Hallpressen, det vill säga tidningarna i Jönköping som knyts allt närmare Jönköpings Södra för varje dag som går, säger Tommy Åström i podden.

Det handlar om att Hallpressens vd Mats Tidstrand i mars förra året blev invald i J-södras styrelse. När Sune Lantz hoppade av som ordförande i förtid tog Tidstrand över hans plats i november.
Och så i veckan så valdes dessutom Mats Tidstrands närmaste medarbetare Mikael Malmqvist in i styrelsen.
Podden Sporthuset var kritiska till att Tidstrand överhuvudtaget valdes in i styrelsen med tanke på hans position i mediehuset Hallpressen. De var fortsatt kritiska när han valdes som ny ordförande och nu är man mycket kritiska när även Tidstrands närmaste man Mikael Malmqvist kliver in styrelsen.

En fjärdedel av stolarna i J-södras styrelse innehas alltså av två Hallpressenchefer.
I podden säger man att anledningen till att det här kan hända i Jönköping är för att Jönköpings Södra är en mindre klubb.
– Det blir fortfarande knappt någon upprördhet och det beror på att det är en mindre klubb, säger Tommy Åström som vidare tar upp Djurgården Hockey som jämförelse och menar att det skulle aldrig hända att styrelseordförande och en till i styrelsen skulle komma från till exempel C More.
– Det skulle aldrig hända.

Lasse Granqvist tycker också till:
– Det finns två delar, dels hur idrotten ska se på frågan, det vill säga medlemmarna i J-södra som ska gå och rösta. De har uppenbarligen inte haft något emot, de säger ju ja. Och sedan är det en publicistisk fråga menar jag, det är nästintill någonting för journalistförbundet att lyfta frågan om det är så här det ska gå till, säger Granqvist och tillägger:
– Jag är mycket tveksam till några som helst uppgifter som kommer i någon media inom Hallpressen kopplat till J-södra.

Lyssna på podden här: 30 min in i podden handlar det om Hallpressen och J-södra.