Välj en sida

Hallpressens nytillträde vd Mats Tidstrand har nominerats till ny ledamot i J-södras styrelse. Flera har reagerat på nomineringen, bland annat förre fotbollsbasen och även tidigare styrelseledamoten i J-södra, Lars-Åke Lagrell.

– När jag såg det här så tänkte jag direkt ”hur har han tänkt?”. För vad som än kommer upp i Jönköpings-Posten, kommer man nu koppla det till det här valet av styrelsemedlem, om det nu blir så att tar plats, sade Lars-Åke Lagrell till Jmini.
Finns det fog för kritiken? Kan man som vd i ett mediehus sitta i klubbstyrelse i en förening som man också ska granska?

En del tidningar är ju med och sponsrar lokal idrott på olika sätt men att ha ett sponsorssamarbete med en förening är ändå något helt annat än att sitta i dess styrelse.
Lars-Åke Lagrell menar att det finns risk att bevakningen av klubben J-södra inte blir objektiv och om han själv varit sportreporter hade han inte kunnat skriva om J-södra.
När det gäller det sportsliga resultaten så har man nog som sportreporter hyfsad stor frihet att skriva som man vill men tänk om vi hamnar i en situation där det är turbulens i själva styrelsen som det har varit i J-södra vid flera tillfällen. Hur skulle man då som sportreporter förhålla sig till det när ens chef sitter i just den styrelsen? Kan man verkligen hårdgranska, gräva och skriva som man vill då?

Mats Tidstrand blev intervjuad av Sveriges Radio och då berättade han att han inte såg några helst problem med nomineringen.
– Min roll som vd har ingen påverkan på det redaktionella innehållet. Jag varken ska eller vill ha det i min beskrivning av arbetsuppgifter, utan det sköts helt och hållet av redaktionen och den ansvarige utgivaren.

Visst det låter bra men hur blir det i verkligheten? Det finns reportrar inom Hallpressen som skrivit om styrelseledamöter i J-södra och som har en minst sagt ansträngd relation till dessa personer idag. Även om Tidstrand inte styr det redaktionella så vill jag inte vara den reportern som granskar klubben då. Det är klart att det kommer att påverka. Att säga något annat är ju bara så dumt. Ett bevis för detta är att Hallpressen själva inte säger något om detta. Ingen kritik överhuvudtaget.

Varför är det så tyst på Hallpressen om nomineringen? Det är ju inte så att ni varit tysta tidigare när det gällt nomineringar i J-södra oh HV71. Då har ni minsann varit på bettet och granskat och tyckt till.
Jag är egentligen inte intresserad av vad Mats Tidstrand säger i den här frågan. Det skulle vara mycket mer intressant att få veta vad JP:s sportchef Fredrik Standár säger om detta, eller varför inte redaktionschefen Mats Ottosson? Jag vill läsa den kritiska krönikan av Ottosson. Och Christer Strandberg som brukar tycka till kanske också kan leverera en krönika?

Det är fritt fram enligt Mats Tidstrand. Så vässa pennorna nu, tyck till nu på samma sätt som ni hade tyckt till om det hade varit ett annat företag och en annan vd.
Men att Mats Tidstrand inte kan se problematiken i att sitta i J-södras styrelse visar att han inte är en publicist. Hade han varit det hade han sett problematiken och tackat nej.
Jag läste någonstans att Mats Tidstrand inte behövde fundera på nomineringen utan tackade ja direkt. Han borde nog ha tänkt till först och kanske rådfrågat någon.

Läs även:

Moreau:s årskrönika 2017

Då var det dags för en liten återblick av vad som hänt framförallt här på min blogg Moreau under 2017.

0 comments

Ett år med Hall Medias vd som J-Södras ordförande

När Hall Medias vd Mats Tidstrand blev nominerad till fotbollsklubben J-södras styrelse kom det kritik från många håll. Själv menade jag att det skulle påverka journalistiken. Hur blev det?

0 comments

Debatt i P4 Jönköping om Hallpressen och J-södra

I dag var jag inbjuden till SR P4 Jönköping för att debattera om att Hallpressen har två toppchefer i allsvenska J-södras styrelse. I andra hörnan Mats Tidstrand, Hallpressens vd och även styrelseordförande i J-södra.

0 comments

Moreau:s medieblogg omnämns i sportpodden Sporthuset

Sportpodden Sporthuset tog upp mitt blogginlägg om att mediehuset Hallpressen numera har två toppchefer i J-södras styrelse. Sporthuset är mycket kritiska.

0 comments

Mediehuset Hallpressen tar över allsvenska J-södra

När Hallpressens vd Mats Tidstrand valdes till ny ordförande i allsvenska fotbollsklubben J-södra förra året möttes det av hård kritik. Nu kliver ännu en av topparna i Hallpressen in i J-södras styrelse.

0 comments

"Smålands Berlusconi" ny ordförande i J-södra

Så blev det klart att det är Hallpressens vd Mats Tidstrand som tar över som ordförande i J-södra. Trots massiv kritik.

0 comments

Hamrin backar upp sin vd Mats Tidstrand

Kritiken har varit massiv och frän mot att Hallpressens vd Mats Tidstrand valts in i J-södras styrelse. Men det är inget som bekymrar Lovisa Hamrin, Hallpressens styrelseordförande.

0 comments

Ett varningens finger – du kan bli sparkad

I går blev det klart att Hallpressens vd Mats Tidstrand blev invald i J-södras styrelse. Jag har kritiserat nomineringen och tyckt att den är helt uppåt väggarna. Nu har han valts in och min första reaktion slängde jag ut på Twitter: ”Klart: Hallpressens vd invald i J-södras styrelse. Status och prestige fick gå före sunt förnuft. Trovärdigheten i botten. Sorgligt.”

0 comments