Välj en sida

Det blev ingen rättegång i dag för de tidigare ägarna i nättidningen JKPG Live som gick i konkurs för drygt ett år sedan. 
Den tidigare huvudägaren Björn Thyselius som lämnat in en stämning mot de två andra delägarna Andreas Söderlund och Daniel Johansson valde att dagen före rättegången att få till stånd en förlikning. Parterna nådde en uppgörelse.
– Det känns jätteskönt att slippa ha det här i ryggen. Det har varit påfrestande men nu kan jag äntligen släppa det här och tänka framåt, säger tidigare ägaren Andreas Söderlund.
JKPG Live var den nya nyhetssajten som skulle sätta Jönköping på mediekartan. Det skulle bli den största mediesatsningen på 20 år sedan TV4 etablerade sig på den lokala marknaden på 1990-talet. Men i mars 2016, bara nio månader efter starten i maj 2015 tvingades man sätta tidningen i konkurs när pengarna tog slut.

Den tidigare huvudägaren Björn Thyselius köpte sedan upp JKPG Live som han själv försatt i konkurs och gick ihop med lokalkonkurrenten Jmini där han också blev delägare.
Thyselius stämde också sina tidigare kompanjoner på totalt 400 000 kr var. När JKPG Live startades skrevs ett avtal mellan huvudägaren Björn Thyselius och de två andra delägarna Andreas Söderlund och Daniel Johansson som innebar att de skrev under ett borgensåtagande till Thyselius på 300 000 kronor som motprestation för att Thyselius gick in med kapital och lån. Detta gjorde man i händelse av att företaget skulle gå i konkurs. Borgensåtangandet höjdes sedan till 400 000 kr innan konkursen och nu krävde Thyselius att få ut dessa pengar. Söderlund och Johansson bestred kravet.

I januari i år hölls en muntlig förberedelse men parterna nådde då ingen förlikning utan Thyselius valde att gå vidare till huvudförhandling som skulle ha hållits i dag fredag 19 maj. Den blev dock inställd efter att Thyselius igår kontaktade de andra delägarna för att nå en förlikning. Denna gång lyckades man men de ekonomiska detaljerna kring uppgörelsen är än så länge hemliga.
– Jag kan bara säga att det blev en dyr men samtidigt en nyttig läxa för mig. Det är en bra erfarenhet att ta med sig. Och vi kände att vi ändå fick lite rätt i den här historien och i fortsättningen kommer jag att vara lite mer vaksam när det gäller vilka personer jag gör affärer med, avslutar Andreas Söderlund.