Välj en sida

För drygt en vecka sedan gick ett antal frilansskribenter ut i sociala medier och berättade att innebandytidningen Innebandymagazinet inte betalat ut utlovade löner och ersättningar. Nu visar det sig att Innebandymagazinet även har stora skulder hos Kronofogden.

Innebandytidningen har i dag en skuld hos Kronofogden på totalt 241 427 kronor. Närmare 46 000 kronor är skuld på skattekontot, resten är skulder till leverantörer och enstaka frilansskribenter.
Den största enskilda leverantörsskulden är till en leverantör av server och webbhotell. Den är på drygt 97 000 kronor. Innebandymagazinet anlitar i dag en annan leverantör för sin serverlösning.

Av de frilansskribenter som häromveckan gick ut i sociala medier och berättade att de inte fått lön har åtminstone två av dem låtit det gå vidare till Kronofogden. Hur stora fordringarna är totalt från de frilansskribenter som gick ut i sociala medier är svårt att veta exakt.
Ett par andra personer har kontaktat mig och berättat om hur mycket pengar som Innebandymagazinet är skyldiga dem. Det rör sig om runt 60 000 kronor.

Innebandymagazinet har alltså bekräftade fordringar på runt 300 000 kronor vilket måste anses vara mycket då bolaget har en omsättning på 700-999 TKR enligt allabolag.se (Omsättningsintervallet grundar sig på den momsredovisning som företaget har gjort kalenderår 2016.).
Lägg därtill de antal skribenter som har en fordran men som har valt att inte gå vidare till Kronofogden.
Den skuld som Innebandymagazinet har hos Kronofogden på drygt 241 000 kronor avser de tre senaste åren. Då det finns ett antal personer som gått ut med att Innebandymagazinet redan för många år sedan satt i system att inte betala frilansskribenter kan man bara spekulera i hur mycket pengar det egentligen handlar om som man inte betalat ut.

Och skulderna slutar inte inte där. Ägaren av Innebandymagazinet har ett annat bolag som heter Focus Interests & Trends Publishing AB. Företaget har en skuld hos Kronofogden på 156 744 kronor varav drygt 73 000 är skuld till skattekontot. Företaget har fortfarande inte lämnat någon årsredovisning för 2016.

Både FIT Media KB och Focus Interests & Trends Publishing AB saknar F-skatt. FIT Media KB hade F-skatt från 2001-2005 men den avregistrerades. Anledningen till avregistreringen vad bristande redovisning/betalning.
Innebandymagazinet drivs via företaget Fit Media KB. Företaget är ett kommanditbolag där ägaren är ensam komplementär, det vill säga att ägaren ensam ansvarar för bolagets samtliga skulder, med andra ord har denne ett obegränsat personligt ansvar för företagets skulder. Den personliga skuld hos Kronofogden på 272 768 kronor som till stora delar är skuld från FIT Media. Dessutom finns två inkomna ärenden som inte har blivit fastställda än på 27 339 kronor totalt. Den totala personliga skuld hos Kronofogden är över 300 000 kronor.

Och så har vi de 60 000 kronor som nämndes innan. Och de personer som gått ut i sociala medier som inte har drivit sina ärenden vidare. Och så alla de som genom åren inte fått betalt.
Innebandymagazinets ansvarige utgivare tidigare gått ut i sociala medier och berättat att han har kontaktat de personer som gick ut i sociala medier och att han haft en bra dialog med dem.
– Vi tar den kritik som framkommit på största allvar och har genom bra dialog med de inblandade under helgen arbetat för att i samförstånd ställa saker till rätta.

Tuffa tider för Innebandymagazinet

Sveriges största innebandytidning Innebandymagazinet har det tufft ekonomiskt. Frilansskribenter har inte fått betalt. Efter att av dem gått ut i sociala medier och berättat att de inte har fått betalt har Innebandymagazinet lovat att göra rätt för sig.

0 comments

 

Har du erfarenheter som du vill dela med dig? Jag vill gärna prata med dig.
Fyll i nedan formulär med namn, e-mail och telefonnummer.

 

 

5 + 12 =