Välj en sida

Min fru är en mycket klok kvinna. Jag ser upp till henne på många sätt. Hon har ett uttryck som har fastnat hos mig. Tala om det för mig när jag fortfarande lever, annars kan det kvitta.
Hon har rätt. Det är en klok kvinna. Och jag ska faktiskt ta henne på orden. Men det här handlar inte om min fru utan om en vän.
En vän som för ett tag sedan fick beskedet att det inte längre finns något att göra. Det är liksom kört.
Vem som helst hade blivit fullständigt nedslagen. Jag tror även min vän. Men vi vet alla att vår tid på den här jorden är utmätt. Vi vet bara inte när det sker.
Men en del får veta det i förväg. Som en stenhård spark rakt in i magen.
I allt detta, att veta om att man snart ska dö, att tiden är knapp, då är frågan är vad man gör av den tid man har kvar.
Janne. Du vet att tiden är knapp, du vet att livet rinner ur dig. Kroppen är inte längre vad den har varit. För varje dag känner du hur krafterna försvinner. Ändå hittar du den där styrkan att göra det bästa av det du har. Du vet som är viktigast just nu. Relationer. Du vill ha dina vänner runt omkring dig.
Du gör alldeles rätt. Du förvaltar den tid du har på bästa sätt. Du har fått mig att se det så tydligt. Man vet inte när tiden är kommen men tiden till det gäller att förvalta väl. Oavsett om man har dagar, veckor eller många år kvar att leva. Lev nu. #levförfan.
Jag tar inte svordomar i min mun i vanliga fall. Men för dig gör jag ett undantag. En hashtagg. Tre ord. Nio bokstäver. Som på något beskriver din livssyn.
Du har bjudit in alla att komma till dig. Det är öppet hus för alla. Du vill ha dina vänner runtomkring dig. Du gör det så naturligt att vara med dig. Ditt sätt att vara, din positiva syn på livet, din tacksamhet över minuter eller timmar du får tillbringa med vänner. Ja, jag kan faktiskt inte annat än att beundra dig.
De som känner mig vet att jag inte ofta tar till överord för saker och ting. Det är liksom inte min stil. Men jag säger, du har lärt mig mycket. Och jag vill tacka dig för det.
Du har lärt mig att man inte ska bry sig så mycket om av vad andra tycker. Att våga leva ut. Att våga vara sig själv. Att våga #levförfan.
En dag kommer vi alla att dö. Det vet vi. När det sker vet vi däremot inte. Frågan är vad vi gör av den tiden som vi har här på jorden. Men även om vi dör en fysisk död så kan vi leva kvar i nära och käras liv för lång tid framöver. Ja, för alltid.
Och jag är övertygad om att du kommer att leva med oss alla för alltid. I alla fall hos mig.
Tack Janne.